esmaspäev, 11. märts 2024

Kõu ja Pikker, ulme tehnoloogia järgi.

 Aga enne kui ma jõuan kogu selle materjali kirjeldada "ulmeraamatuks", väike seletus siin. 

Ma pole ilmaski lugenud nii ulmelist lugu kui see.

 Kui ma lugesin ja tõlgendasin "Kalevipoega", ulmeliste tehnoloogiatega, siis seal on nii palju selliseid kirjeldusi, millest siis aru ei saanud. Nüüd peaks uuesti lugema aga see on pikk lugu.  

On üks põhimõte, mida peaks enne arutama. Millal hakati kirjutama  Ulmelugusid ehk selliseid - mida ei saanud mitte kunagi olla ja fantaasiarikkamad inimesed võisid väidetavalt need - ise välja mõelda.  Ehksiis nõndanimetatud Ilukirjandus. 

Kui ma kunagi püüdsin lugeda Piiblit, siis see ei õnnestunud, sest ma ei saanud mingist neljandast lehest kaugemale. Liiga palju tekkis küsimusi. 

Ma olen kuulnud ühest raamatust, mille olla kirjutanud Zecharia Sitchin ehk siis väidetavalt Punase mere äärest leitud "iidsete rullraamatute" põhjal. Lugu on nn Annunakkide invasioon planeet Maale, et kaevandada siin kulda. Eestis pole seda tõlgitud ja ma kuulasin vene keelset  videot-audioraamatut, mis kestis mingi seitse tundi. 

Zecharia Sitchin – Vikipeedia (wikipedia.org)

Siis hakkasin piiblit lugema ja jõudsin lugeda 200 lehekülge ning põhimõtteliselt on need - üks ja seesama lugu. 

Kui Anu lugu peetakse fantaasiaks, siis kas piibel on kah fantaasia. Seda peetakse siiani - Tõeseks raamatuks ja kirjelduseks. 

Ka müüte peetakse fantaasiaks ehk vaarisade "lustakateks lugudeks", pirruvalgel väikestele lastele jutustamiseks. 

Miks aga mulle tunduvad eeposed, müüdid ja muistendid kordades usutavamad kui tänapäeva teadlaste seletused "kosmosest ja elust" ja Suurest Paugust.  

Miks kubisevad kõik sellised kirjatükid Hiiglastest ja Pikaealistest ja nende supervõimetest. 

Ma sain üsna suure šoki. Kui mul polnud ühtegi "raudpolt" kinnitust selle kohta,  ja siis loen piiblist. Noa ja tema eellased on määratu suured ja elavad ligemale tuhat aastat. Kuidas seda seletatakse? 



Sellel pildil on siis Kõige väiksem inimene - Darwin. 
Numbrid seal all on elatud aastad Piibli kirjelduses. 

Mina pole piiblikoolis käinud. 

Miks kogu alternatiiv-ajalugu kubiseb tõendustest - mida ma näen reisidel oma enda silma ja fotoaparaadiga. Kümnemeetri kõrgused ja viie meetri laiused kirikute uksed. 


Miks???? Ma veel ei küsigi, et kuidas need tehti ja ette tõsteti. 

Kuid kui vaadata seda esimest pilti, vastavalt inimese proportsioonile. Kui inimene on neist "pooljumalatest" 10 kuni 20 korda väiksem ja tõstab väikese pingutusega nt 50 kilogrammilist kiviplokki, siis need jõujuurakad tõstaks lõdvalt - Tonne. 

Piiblis on täielikud kirjeldused, kuidas ehitati Kuningas Saalomoni templit. Mis metallidest ja millised vidinad meisterdati sinna sisse. 

Milliseid ime seadmeid ja relvi seal on. Neist lausa kubiseb kogu raamat. Imelikul kombel on seal ka kirjeldusi nn Aujärje laskumisest Maa peale. Mina olen neid sealt leidnud, aga see oli tükk aega tagasi ja ma ei pannud kirja kus. 

 Aga need "vankrid" ka tõusevad ja laskuvad, pilve piirilt ja pilve piirile, taga tulejutt. 

Rääkiv Põlev Põõsas? 

Kiirgav Seaduselaegas, mis tekitab pärasoole paiseid. 

Seinu lõhkuvad "nooled" - Soodoma ja Komorra.

 "Põrisevad pillid" - Jeeriko Pasunad. 

Veeuputus - nii piiblis kui ka Pikri loos (veidi ridade vahel). 

Aga mis peamine. Öelge mille Põrgupäralt pidi mingi Eisen, sellise "jama" kokku koguma, luulesse panema, kes teab mis keeles seda tegema, sest käsikirja Tartu Kirjandusmuuseumis väidetavalt ei ole. 

 Matthias Johann Eisen – Vikipeedia (wikipedia.org)

Kui lugeda seda Vikipedia teksti, siis juba siin läheb totaalseks jamaks. 

Eiseni looming on mõjutanud oluliselt hilisemat eesti kirjandust. Seejuures on teda nimetatud Eesti ulmekirjanduse rajajaks 

NB! Mis mõttes mõjutanud eesti kirjandust, seda polnud veel olemaski ehk nn eesti keeles, see mõeldi alles siis välja. 

Ordineeriti 21. detsembril 1886 Põhja-Ingerimaal Lempaalas pastoriks. 1887 oli vikaarpastor Petroskois1888 pastor Kattilas ja 18881912 Kroonlinna Nikolai (soome-rootsi-eesti) koguduses.[3] 1913. aastal sai ta võimaluse Tartusse tagasi kolida.

Matthias Johann Eisen

1919. aastal sai Eisen Soome Kirjanduse Seltsilt ettepaneku minna oma rahvaluulekoguga Soome, kus ta oleks saanud prii korteri ja kindla palga. Kokkuleppel Tartu Ülikooliga annetas ta oma kogu siiski ülikoolile, saades vastutasuks isikliku professori ametikoha.


NB! Põhimõtteliselt - kus on siin eestlane ja millal ta need materjalid korjas? 

Samuti propageeris ta 1870. aastatel koos Jaan Jungiga terminit "ajalugu". 

 NB! Kõik terminid eesti keeles on väljamõeldud üsna hiljuti. 

 Värsistas Friedrich Robert Faehlmanni müüte, muistendeid ja ajaloolisi aineseid. 

NB! Selles lauses on minu meelest üks tänapäevane Vandenõoteooria. Tehislik elu ehk tehisintellekt on alati olnud ja selleks, et see ei kustutaks ära olulist infot, tuleb see panna luuleisse vormi ja ridade vahele. 

Teine versioon on, et - kirjutati Omadele, neile kes on sektides ja et see säiliks. Tavalised inimesed sellist jama lugeda ei kavatsegi. 


Kirjutas pseudomütoloogilise kunsteepose "Kõu ja Pikker".

Mis mõttes???  Pseudomütoloogia???  

Kui see on pseudo, siis miks raamatukogud on selliseid teoseid palehigis säilitanud siiamaani. Ja miks analoogiline psudomütoloogia on - Eesti rahvuseepos, mida peavad lapsed koolis õppima??? Miks nad peavad lugema - Kuusekõrgustest kapsastest ja hiiglakasvu neiust ja koerakehaga inimestest, kui Kalevipoeg käis laevaga "Lennuk" - maailmalõpus rändamas?

Kalevipoeg – Vikipeedia (wikipedia.org)

XVI lugu. 

Seejärel sõudsid reisumehed maale, kus kuked sõid kulda, kanad karda, haned haljasta hõbedat ning kapsad kasvasid kuuse kõrguseks. 

 Hommikul äratas magajaid hiigelsuur tüdruk, kes oli tulnud kapsaaeda lehmadele lehti võtma ning pani ühteaegu ka mehed oma põlle rüppe. Kodus raputas Hiiglaneitsi nad põrandale ja ütles isale, et need kirbud olid kuuekesi kapsapea all põõnutanud. Nüüd hakkas hiiglakasvu taat küsimusi esitama, millele keeletark andis ainult õigeid vastuseid. Hiiglatark sai aru, et toodud mehed käivad tarka teed pidi, ja lasi tütrel leitud võõrad kapsaaeda tagasi viia. Mehed aga palusid suurel piigal nad hoopis kaldani kanda, mida too tegigi ning puistas mehed otse hõbelaeva. Tema hingeõhk puhus laeva penikoorma kaugusele mere.

NB! Väidetavalt olnud Kalevipoeg kah hiiglane aga kust tuleb siin väljend, et need - Kuus "kirpu" olid kapsa all põõnutamas. Kui lugeda tänapäeva ilukirjandust loogikaga, siis seal on analoogilisi viga palju. 

Lennuk lõikas põhja poole purjetades lustlikult laineid ning jõudis kohta, kus virmaliste hõbeodad taevas välkusid, ja see pani mehed kõva hirmu tundma. Samas asuval võõral rannal elas tundmata rahvas – näost kui inimesed, kuid poolest kehast kui koerad, penisabad taga. Keegi ei saanud laevalt maale, sest penisabalised tulid kurjalt vastu. 

Need, kes on juba asjaga kursis, neile pole ilmselt vaja rohkem kirjutada, teistele aga polegi vaja teada, kui nad ise ei uuri. Nende jaoks on "Karma ja Sansara", las tulevad uuesti, kogevad, õpivad juurde ja mis siis veel siin Maal toimub????  

1 kommentaar:

  1. Ligi 1000 aastat elanud inimeste kohta seletavad osad teadlased, et nende üks aasta kestis kõigest kolm kuud, aga see on täielik jamps, sest need teadlased pole vist kolmandat Moosese raamatut lugenud. Seal on kõik aja terminid lahti seletatud. Nad teadsid täpselt kaua aasta kestab, kaua kuu kestab, kaua nädal ja kaua päev. Teadlased proovivad kõike suruda raamidesse, mis tänapäeval on või tehnoloogiliselt sellisesse kiviaega, mis Noa ajal olla valitsenud. Hiiglaste olemasolu on neile vaid muinaslugu, hoolimata sellest, et Bakuus on senini inimestele vaatamiseks välja pandud hiiglaste skeletid. Kes ehitasid hooned, mille lae kõrgused on miinimum 3,5 meetrit? Kirikutest ja muudest katedraalidest üldse ei räägi. Seni kuni teadlased ei tunnista hiiglaste olemasolu fakti, on nende kokku pandud ajalugu jamps.

    VastaKustuta