pühapäev, 5. mai 2019

MIS ON ROMANTIKA


Ma ei hakka seletama asju pikalt-põhjalikult, sest neid seletusi on varasemates kirjutistes. Lähen lihtsalt eelmisest kirjutusest edasi. Maailmas, meie elus, on kindlad seadused ja süsteemid. 

1. Nähtav ja nähtamatu maailm. 
2. Sünd, elu Maa peal, surm. 
3. Maailma korraldus: struktuur ehk ehitus , dünaamika ehk liikumine-muutumine, seadused ehk käitumismallid.  
Kui võtta vaid mõned teemad neist. 
Maailma struktuur on : Kuldlõikeline, Kuuekandiline ja Kolmemõõtmeline. Neist me ei saa üle ega ümber. 
Meie ümber on Tohutu Informatsiooni Kogum - Supp, Puder ja Kapsad. Tavatingimustes me ei saa sellest informatsioonis aru ja enamus inimeste termineid on - Seletamatud, Kirjeldamatud ja Tõestamatud. Sellised nagu: elu, armastus, teadvus, raha, vaba aeg, töö, korralikkus-seaduslikkus, vabadus jne. 
Ma ei suuda ära imestada - Kuidas on võimalik, et iga päev, mis hakkab peale, koosneb lõpututest probleemidest ja neile ei leia inimesed iseseisavalt lahendusi. Isegi kui vastata kellegi mingile küsimusele, hakkab ta enamasti vastu vaidlema või vähemalt väitma, et - Temal on õigus. Kui aga küsin selle inimese käest nii mõndagi - Vastuseta Küsimust, siis jääb ta mõtlikuks, vastab et - Ta ei tea, ja kui mina mingi oma kirjelduse annan, siis esiteks tuleb enamasti kohe, et - See pole kindlasti nii. Miks see nii on? 
Seletuse võiks teha erinevate näidete varal, kuid ma juhtusin nägema ühte filmi ja sealt hakkas kerima seletamatu termin nimega - Romantika.  
Romantika kirjeldus on kummaline. Tavapärane, filmilik skeem on: Mees, kes kutsub naise kuhugi välja sööma, seal on laud, söök, vein ja - Küünlad. Edasi läheb jalutuskäik ja Romantika skeem lõpeb - Voodis. 
See pole tegelikult romantika skeem, vaid abielu alguse skeem: armumine, kooselamine ja järglaste  (noh, polegi head viisakat sõna) tegemine. 
Nüüd mingil hetkel hakkab peale see - Romantika jutt. Tahaks kuidagi suhet - Värskendada, Elavdada. 
Tundub mõttetult-haige seletus aga miks kõik inimesed sellest mõtlevad - no ütleme, et ikka väga tihti. Ja miks see nii toimib. Maailma süsteemid. 
Kuldlõikeline ehk iga järgnev-eelnev lüli on kindla mõõduga (ca. 1,16 korda) suurem-väiksem. See lõikelisus moodustab spiraali: inimese rusika sõrmelülide kuju, teo koja kuju, tormi-orkaani kuju ja kuni galaktika kujuni välja. Selle me saame joonistada või foto peale võtta - Kahemõõtmelise kujundina. 
Kuuekandiline skeem: mesilaste kärg, kummalised kuuekandilised kivid üle terve maailma, vee ja lumehelbete kuju jne. Kuuekandilise struktuuriga Kahemõõtmelisest kujundist saame aga koostada Kolmemõõtmelise objekti. Vaid kuuekandilistest nahatükkidest kokku õmmeldes saame Kera. Mingi muu kahemõõtmeline tükike ei anna kokkuõmmelda keraks. (Henry Poincare teoreem ja matemaatika haru - Topoloogia). 
Ja siis kolmas - Kolmemõõtmelisus. Kolmemõõtmelisuse algtingimus on - Null. Kõik mõõtmed, tegevused ja seletused - Algavad Nullist. 
Kõik need kolm - Teoreetilist seletust selgitavad ära kõik meie igapäevased tegevused. Nähtavad ja nähtamatud. 
Kõiki neid tegevusi Teeb ja Põhjustab meie aju. Iga tegevuse juures arvutab aju tohutu kiirusega kõiki vajalikke andmeid ja sealjuures on arvutustes alati ka kõik meile nähtamatu maailma komponendid (nt. Alateadvus). 
Ja siit tulebki väja üks Inimeseks olemise põhi aluseid ja skeeme, mida paljud ei saa seletada ega aru saada. 
Meie Elu toimub Fraktaalide alusel. Fraktaalid on - Kordused. Inimene ärkab igal hommikul - Nullist. Selle päeva nullist ja hakkab tegema reeglina Korduvaid tegevusi. 
Enamus inimese elust on - ainult korduvad tegevused. Inimestele meeldivad korduvad tegevused. Kõik raamatud, filmid, teatrid, võistlusmängud, igapäeva tegevused jne on - Korduvad mängud. Kas kedagi huvitav - Kuidas mäng lõpeb või kes võidab? 
Huvitab Vaid sellel hetkel - Kui mäng käib. Kui mäng on mängitud, siis üsna kiiresti unustatakse tulemus ja kogu eelnev protsess ja ....  Hakatakse kohe Mängima uut partiid. Vaatame sportlasi, näitlejaid, inimeste igapäeva tegevusi. 
Noh ja siis lisandub alati üks kindel mäng mida mängivad kõik - Me hangime mingi nipiga omale raha, et - hakata mängima Raha Kulutamise Mängu. 
Novot, ja nüüd ongi olemas ka kahte tüüpi inimesi. 
Soovikontserdi Inimesed ehk need kes naudivad - Tuttavat Muusikapala ja püüavad olla Normaalsed, nagu enamus teisi. 
Ning Eksperimentaalid-Unikaalid, kes tahavad teha kogu aeg midagi Teist Moodi. Uurivad-puurivad, eksperimenteerivad-leiutavad, ajavad imelikku juttu ja teooriaid, nohjaniiedasi. 
Oh, see teema läheks veel edasi "kõrgele-kaugele", kuid selleks peab minema nähtamatu maailma teemasse. Ma lõpu poole panen mõtteid, mida viimasel ajal olen juurde saanud. 
Aga igapäeva elus on ka palju vahvaid seletusi. Üks üsna vana teema on nüüd kergemini saadaval, sest nüüd on tõlkega film. Inimeseks Olemine. 

https://vimeo.com/333957728?fbclid=IwAR0eS8GbVC8-0BeYHSVGGTH6eJfK58_cf9MKlcaQi9gykQzwPgoDLSonR40


 Enamustel on see arusaamatu ja "ajuvaba", kuid mul juba palju aastaid tagasi see kogemus läbi katsetatud - blogis jutt "Kas politseinik on idealist".

Kellelegi pole kasulik, et me peaks ennast - Reaalseks Inimeseks, piirideta ja lõpmatuks olevuseks. 

Inimeseks olemise-saamise põhieelduseks on: Au, Ausus, Südametunnistus. Mingeid pabereid, tunnistusi, kohtuotsuseid ei ole ega saagi olema, kui inimene käitub vaid Ausalt. Mitte - täites maailma ametnike koostatud seadusi, vaid Kõiksuse, Universumi, Maa loomulikke-looduslikke seadusi ja süsteeme. 
KÕIK, absoluutselt kõik, probleemid kaovad sellisel juhul meie elust. Niipea kui meil tekib mingi probleem, häda või viga, oleme me eksinud teadlikult või teadmatult mingi süsteemi ja seaduse vastu. Kuid Selline on Meie Mäng. 
Me saame mängida Iga Päev seda, et me ei õpi, ei arene ja saame pidevalt Kaikaga pähe, niiet oleme põlvist nõrgad. Tuleme siia tagasi ja hakkame - Uuesti seda kogema. 
Reaalse elu paar näidet. 
"Tee teistele seda mida sa tahad, et nemad teeks sinule." 
"Sa ei peaks elu lõpus muret tundma selle pärast - Mida kõike sa tegid, vaid selle pärast - Mis sul tegemata jäi."    
 Selle mängu põhieesmärk on - Hinge arendamine (tõestamatu-nähtamatu termin, aga las ta olla selline).  
Mõned mõtted hinge ja keha tegemistest. 
Me elame lõputu arv erinevates paralleelsustes - Korraga. 
Minevik, Olevik ja Tulevik ei ole järjepidevad ehk Nullist alguse saanud, vaid need on kogu aeg olemas ja me valime pidevalt nende paralleelsuste vahel. 
Teistes paralleelsustes ei pruugi meie keha isegi olla, kuigi hing on ka seal olemas. 
Universumi-Kõiksust poleks olemas, kui poleks Hingi. See oleks justkui tühi ja katkine raadioaparaat, see ei huvitaks kedagi. 
Meie elu eesmärk on - Koguda energiaid ja neid vahetada. 
Hinge ülesanne on - Kogeda Keha, keha areng ja - koputada Aju pihta ja teha inimesest INIMENE. Kui keha ei suuda "koputada" aju pihta, siis tuleb arendada uut keha. 
Toimetab keha aga vastutab hing. 
Keha tegevused ülendavad hinge.    
Ehk siis. 
Probleemidest saame lahti kui hakkame ausateks (nõme ehk arusaamatu väljend paljudele) - Teadlikeks - Kuidas Asjad Tegelikult Käivad. 
Üks meetod kuidas seda teha on - unustada ära Null, Algused. Tunnistada, et olen lõputu olend ja jätkan pidevalt oma arengut. 
 Peale sellise arusaama kasutusele võttu on - lihtsalt imelik Halada Igapäevaste mittearendavate tegevuste ja tulemuste üle.          

 
      

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar