pühapäev, 22. november 2020

SÜNKROONSUS.


Kui me uuriks kõike seda, mis praegu toimub enam-vähem sellise teadusega, mis on reaalne. 

Reaalne teadus on vaid see - Mis toimub siin planeedil ja see, mis toimub Looduses. 

Mingit sellist teadust pole olemas, mis ei vasta loodusseadustele. Need kõik on anoorgaanilised ehk ka kunstlikud.  

Kui käib mingi hüsteeria, siis peab selleks olema mingi psühholoogiline põhjus. Kas psühholoogia ehk teadvust omava olemi mõtlemis- ja reageerimisvõime on ainult inimesel või on seda ka loomadel.  Mõtlemisvõime loomadel????  Kahtlane, et neil on. Pigem on loomadel instinktid, vanematelt saadud õpetused ja isiklikud kogemused. Väidetakse, et osadel loomadel puudub isegi mälu, vähemalt mingi filosoofiline pikaajaline mälu. Loomade põhitegevus on söömine ja ellujäämine. 

Inimene ei vasta absoluutselt selle planeedi teiste loomade tunnustele. Neid on liiga palju, et üles lugema hakata, kuid põhiline on see, et inimlapse areng iseseisvaks eluks on väga pikk, võrreldes loomadega, kes hakkavad pea kohe juba liikuma iseseisvalt. 

Kuidas liiguvad loomad ja kuidas inimesed?  On loomi, kes on individuaalsed ja teised, kes on karjas kulgejad.  

Inimene on alati individuaalne. Ka see on Maaväline tunnus. Nii loomadel kui ka inimeste hulgas on erinevaid käitumisi.  

Vaatleme karjas liikujaid.  Miks on keeltes nii palju erinevaid sõnu peaaegu täpselt samale mõistele. Miks on kaks sõna - Karjas ja Parves. Miks on parves liikujad linnud ja kalad, nad pole isegi ühe ja sama keskkonna elanikud. Maismaa loomad liigitatakse karjas olijateks.

(3) Новые поиски Единства - YouTube


 Selles filmis näidatakse kuidas kalad ja linnud kulgevad parves ja ülisuurtel kiirustel. Kuidas nad seda teevad, ilma et üksteisega kokku ei põrka. 

Kuidas inimesed teevad sama protseduuri ja kuidas sellist liikumist nimetatakse.  Mulle ei tule kohe mitte ettegi. Ilmselt - grupis liikumine. 

Selleks, et parves mitte kokku põrgata, mille terminiks on - Iseorganiseeruv sünkroonsus,  on kolm reeglit. 

1.   Jälgida tuleb vahetult enda kõrval kulgejaid. 

2. Hoida distantsi. Kalad hoiavad vaheks vähemalt ühte keha laiust. Linnud kolme keha laiust. 

3. Kui tuleb kiskja, siis hoia tema teelt eemale. Selline parves liikumine ei ole grupis mõtlemine, vaid iseenda eest seismine. Parves liikumine loob illusiooni, et on võimalik kergemini ellu jääda. Sina ei pruugi olla saagiks. Ja grupp märkab ohtu varem ja kaugemalt.  See oli parve-karja ellujäämise loogika.  

Nüüd on samas liigis: linnud, loomad ja kalad  ka Erakud ehk Kiskjad. On samades liikides ka erakuid, kes kõnnivad ainult omapead, mingid karud ja muud sellised.  

Miks osad isendid kulgevad grupiti ja osad omapead?  

Võtame sama näite pealt aga inimesed ja näiteks kodustatud lambad. 

Lambakari on iseorganiseeruvalt sünkroonne kui on selleks vajadus. Lambakarjal on omanik ehk karjus. Siis on Erakud nagu valvekoerad ja hundid, kui need kurja häält teevad, jooksvad lambad samamoodi kui metsiku looduse loomad. 

Samas öeldakse ka huntide kohta hundikari. Ja siin ongi üks vale arusaamine. Need loomad, kes kulgevad sugulussidemetega grupis, on - Kari. Need, kes liiguvad läbisegi on - Parv.  

Ehksiis mitte lambakari, vaid LambaParv.  

Ja nüüd sama loogika järgi inimesed. Kui me käime, mõtleme ja räägime läbisegi ja suht ühel ja samal tasemel, siis need inimesed kulgevad samuti - Iseorganiseeruva sünkroonsusega. Vaatame oma lähedal olijaid, hoiame distantsi ja kiskja lähenedes põgeneme tema teelt. Ja nii ongi.  

Inimeste juures tuleb aga välja paar eriolukorda. Selleks Erakuks võib olla kiskja, ehk mingi kraakleja, seaduslik maksukoguja ja võimur, kes tahab meid panna "püssi alla" ehk lausa sunniviisiliselt surma saata - omakasu huvides.

  Teist sorti erakuks on aga tihti - Teistmoodi mõtlev või käituv inimene, kes ei mahu ei inimkarja ega ka inimparve kulgemise loogikasse.  Reaktsioon sellise eraku vastu on aga kummalisel moel täpselt samasugune. 

Veel kummalisem on aga see, et kui Teisitimõtlev Erak räägib ja seletab, et vaadake seal on tõeline kiskja, siis inimkari reageerib vastavalt oma Mõtlemisvõimele. Lisaks veel ka eelnevatele kogemustele ja täiesti Maaväliselt, mida looduses ei esine - Usuga. 

Inimene on mingite kogemuste baasil loonud omale Usuvormi, mida ta pole isegi iseseisvalt üle kontrollinud.  Selline Usk on täiesti Pime. See ei kuulu arvustamisele, kontrollimisele ega ka tõestamisele. 

Millest tuleneb see, et leidub inimesi, kes juba sünnilt on kahtlejad ja kontrollijad, või siis elukogemuste baasil saabub mingi hetk, kus nad tunnevad ära, et Usk ja Reaalne Pilt ei pruugi kattuda. Mis on see ajend, kus osad, kes isegi aimavad, et miski ei klapi, ikkagi ei suuda tunnistada Valet. 

Valet, mida polegi tegelikult olemas, sest vale on väga paljude komponentide baasil ajas muutuv arvamus.  

Miks inimene ei tunnista eelnevat väärarvamust, kui on selgunud, et uued tõestused nii kinnitavad. Mingi mõte ja tunne on see, mis paneb inimese vana arvamust kinnitama ja selle nimel kasvõi elu andma. Sõjad näiteks. 

Äkki on see häbi, tunnistada oma Teadmatust ja KergeUsklikkust. 

Mitte ükski tavaline inimene, sõdur, ei saa sõjast absoluutselt mittemingit kasu aga patrioodid on omal maal kõik, kuigi, mis see naaberriigi Lihtne Inimene on siis teinud. Need, kes kasu saavad, neid reeglina eesliinil ei näe. 

Nii toimub meil  elu absoluutselt iga päev.  

Ja nüüd me siis imestame, et - kes meile ülemused valis, kes neile palka maksab, kes meid sõtta saadab, või lolle seadusi ja käske välja mõtleb. Mille nimel???? Taipate isegi.  

Ja siis kui asi käest ära hakkab libisema, siis kipume Rongkäigule minema. Hilja peremees hilja. See on mädakala pea, mille ise oleme mädaks lasknud.  Kas neid lugusid varem pole kirjutatud? On küll ja tonnide kaupa. Aga mis on idee siis.

  Inimene on ise, üks ja ainuke. 

Nii Erak kui ka Kiskja, olenevalt olukorrast.  

Mida saab teha hetke olukorra parandamiseks???

   Mitte midagi, peaaegu mitte midagi, sest seda on teadlased juba ammu ära tõestanud aga lihtsalt tõeline teadus, millega kümneid aastaid tagasi veel tegeleti, ka see on lukku pandud. Kuid vanad tõestused on veel kätte saadavad.   

Meid, pigem meie järglasi,  võib oodata ees üsna kurb saatus, sest me käitume nagu parv, nagu kari, nagu lambaparv või kari rotte ehk pigem - Linnatäis Rotte.   

On olnud üks teadlane, kes jälgis kinnises süsteemis ehk "linnas", kuidas rotid käituvad.

 Vaadake linki ja seal olevat videot.

How 1960s Mouse Utopias Led to Grim Predictions for Future of Humanity | Smart News | Smithsonian Magazine

 Rottidele hakati andma piisavalt toitu. Nad hakkasid paljunema ja olid rõõmsad. Mingil hetkel, ilma erilise põhjuseta tekkisid lahkhelid ja soov mitte paljuneda. 

Siis tekkisid "kurja tegijad", erakud, "ilueedid" ja omasooiharad. Kogu see kupatus populatsiooni läks täiega "potist alla", sest isegi hiljem linnast eraldatud üksikutest või paaridest ei saanud endisi "normaalseid" rotte. Ehk siis. 

Kogu uus Rottide Utoopia saab uue alguse maalt toodud ehk looduslike rottidega. 

NB! Kes on lugenud ulmeraamatuid, siis väärt lugudes on selliseid "Utoopiad" kirjeldatud palju. Mingit Ulmet pole olemas. Lihtsalt targad inimesed arutlesid vabamalt tehislikes situatsioonides Elulisi Pildikesi. Näiteks A. C. Clarke "Tähed ja Linn" või siis väga mitmed I. Asimovi raamatud. Asimov on praktiliselt kõik elusituatsioonid peenestanud oma raamatutes Udupeeneks ja pannud inimestele pudru suhu aga sellest saavad aru vaid Erakud ja Unikaalid.   


1 kommentaar:

  1. Laenu saamise asemel sain oma juba programmeeritud tühja sularahaautomaadi kaardi, et võtta 30 päeva jooksul päevas maksimaalselt 5000 dollarit. Mul on selle üle nii hea meel, sest sain eelmisel nädalal oma enda kätte ja olen seda kasutanud 50 000 dollari saamiseks. Hr Mike annab kaardi välja vaid vaeste ja abivajajate abistamiseks, ehkki see on ebaseaduslik, kuid see on midagi toredat ja ta ei ole nagu teised inimesed, kes teesklevad, et neil on tühjad sularahaautomaadi kaardid. Ja keegi ei jää kaardi kasutamisel vahele. võta temalt oma, soovitan teda täielikult. Saatke talle lihtsalt e-kiri aadressil (blankatm002@gmail.com

    VastaKustuta