kolmapäev, 18. november 2020

MIS on VALE???

 

Ma hakkan kirjutama ühel kindlal põhjusel. Kui elus ei toimuks miskit imelikku ega siis viitsiks kirjutada ka. 

Enamusi uuringuid olen ma suutnud läbi viia nii kaugele, et enne ei jäta kui olen saanud mingile küsimuse ühe vastuse ja see seletab ära KÕIK variandid. 

Nüüd toimus see ka terminiga VALE. Aga definitsioon tuleb hiljem.  On palju termineid, millele ei oska inimesed vastata: elu, hing, vaim, mõistus, valgus, armastus jne. Väidetakse, et need asjad on olemas ja neid saab vaid tunnetada. Alati saab aga kirjeldada midagi ka definitsioonina. Vikipeedia sarnased seletajad teevad alati pikki seletusi ja enamus uurijaid - Ei jõua Tuumpunktini, ehksiis selle teema algolemuseni.  

Me kõik teame - Mis on vale. Sellega ei ole absoluutselt mingit probleemi  aga samas me ei oska seda kirjeldada. Enamasti seetõttu, et valede Variante on palju. Tuletage meelde kui palju on valetamise kohta Eritermineid: luiskamine, luuletamine, hämamine, manipuleerimine, tüngatamine, hädavale, pettus, röövimine, kuritarvitamine nohjaa nii edasi. Milleks? Selleks, et need ongi erineva definitsiooniga variandid. 

Aga peab olema vaid ÜKS, mis vastab ära kõigele.

 Ma ei ole kohanud mitte ühtegi inimest, keda ma saaks uskuda "pimesi" ja lõplikult, isegi mitte iseennast. Aga oma definitsiooniga ma saan ka seda teha.  

NB! Ärge tapke ära Sõnumitoojat. Kuuldud väljend aga mida meie teeme??? Me tapame ära just sõnumitooja, selle kes tahab meile midagi seletada. Mida ta siis tahab seletada???  

Ta tahab seletada Oma Varianti. 

Öeldakse, et - Ilu peitub vaataja silmades. 

Seega - Tõde peitub mõtleja mõistuses. 

See oli nüüd veikeseks soojenduseks ja kuna selle blogi lugejad on nii lahtise mõistusega, siis väga peeneks pole vaja peenestada.  Kuigi me oleme seda teemat arutanud kordi ja rohkem, kuigi ma olen seda juba mingis loos kirjutanud, siis ega ma ei jõua kunagi vist kõiki oma lugusid uuesti üle lugeda ja vastus tuli jälle põhjalikum. 

Kust ja mille toimel see vastus tuli. Ma olen seletanud, et inimene ja auto on praktiliselt üks ja sama Mehhanism. Isegi mõnel inimesel pole "sellise kvaliteediaga" ajusid kui uhkematel autodel on. Ülejäänud süsteemid on sarnased.  

Ma olen uurinud väga paljusid teemasid, mida nimetatakse Teadusteks. Ajalugu, matemaatika, keemia, füüsika jne ja ka teisi  teemasid: poliitika, rahandus, meditsiin, suhtekorraldus, filosoofia jne.  Mitte üheski neis pole mitte midagi Tõest, kui minna samm-sammult aina sügavamale, sest need "teadused" ei klapi üksteisega kokku. Oi me teame seda juba pikka aga, et teaduste lahku viimine oligi eesmärgiks, et inimene ei näeks tervikpilti.  

Kui me ei näe tervikpilti, siis me siplemegi Valedes. Ja me sipleme Totaalsetes valedes. 

Selleks, et Maailmast aru saada, peame me hakkama uurima mingist suunast  ja jõuame kuhugi välja. 

Vale uurimiseks on kaks võimalust: 

1. Hakata uurima Enda seest (enda elukogemustest) Väljapoole.  Mina olen jumal. 

2. Kuskilt kaugel ÜhestPunktis hakkama tulema kuni jõuame enda sisse. Jumal jagas ennast osadeks ja mina olen jumala osake.   

Millal tekib Vale? 

Ainul Ühel juhul. Kui on tegemist keskkonnaga, kus tekib Duaalsus ehk ka Mitmemõõtmeline ruum.  Kui on kaks mõistet, siis on vastandus. 

Miks ma ütlesin, et ainult mina tean - Mis on vale?  Ainsuses valet ei ole. Ainsust olen ma uurinud ja ajaloost on vaid üks allikas, kus on seda veel  seletatud, ehk see on kirjas Platoni tekstides, kuid see on veidi teistmoodi ja siia varianti eriti ei sobi. 

 Ainsus (saate isegi aru - Kus see on) on ainus ja see "mõtleb " ainult Õigesti. Niipea kui ainsus hakkab ennast jagama, tekib Duaalsus, edaspidi ennast jagades tekib mitmemõõtmelisud ehk n+1 varianti.  

Üks mõte, mis on sinu sees, on alati Õige ja seal puudub Vale.  

Mis on Vale???  Mulle tuli see vastus üsna imelikust kohast ja imelikult kombel. Ma ostsin omale vana veneaegse treipingi, sama vana kui ma ise, aastast 1959.  Sättisin ja taastasin seda pea kaks nädalat, sest pidin selle ikka väga pulkadeks võtma. Ma ei tea treimisest väga palju. Olen nokitsenud sovhoosi ajal ja ka Lipetski traktori tehases praktikal töötasin päris mitmel automaatpingil. Aga need ei olnud universaalsed, vaid tegid ainult ühte operatsiooni. Nojaa siis kui sain pingi tööle ja treisin mingit vidinat, tuli mulle mõte. 

No kuidas pekki oli võimalik keskajal, või siis 1640 aasta Venemaal, teha tööpinke, mida ma nägin Ermitaažis. VÕIMATU. Ilma elektrita, tööriistateraseta, ilma viilita ja ilma kõrgtehnoloogiata. 

Sellel hetkel sain ma aru, mida oleme uurinud. PROFESSIONAALSUST. 

Iga professionaal lükkab ümber kogu ajaloo ja ka kõik muud teadused. Iga pottsepp naerab välja triljon astmes triljon punast telliskivi, millest on terve maailma majad ehitatud. Iga metallurg haarab kahe käega peast kui ta kuuleb Pronksi valamisest, ilma raua olemasoluta. Iga treial vangutab pea kui juttu tuleb Keskaegsetest tornikelladest, mis on tehtud viiliga, mida sel ajal polnud ka olemas. Ja nii edasi.  

Aga mis siis ikkagi Vale on?    

VALE on TOLERANTS. 

Olete seda terminit kuulnud?  Tolerants on Piirväärtused. 

Mitte  midagi, Mitte ühtegi asja ei saa teha valmis - Mis oleks Täpselt Õige. Tehniliselt on kõik asjad, ükskõik kui sarnased need ka ei tundu, erineva mõõduga. Grammike, aga ikkagi. Seega. 

Massilist Tõde pole olemas ja seega pole olemas ka Valet.  Aga on ju!!! 

Tõde on mingi Piirväärtus, kuskilt maalt-kuhugi maale. 

Näiteks, 30 millimeetrilise võlli Tõde on:  30 mm +/- tolerants ehk täpsusaste. 

Täpsusaste on ka Tõe definitsioonis ülimalt tähtis määr.  

Hakkab koitma - Miks meid sunnitakse mingeid asju Tolereerima, eriti neid mis meile sugugi korda ei lähe. Juriidiliselt on nad ülimalt korrektsed. 

Siia juurde kohe ka üks väide, et - Meile valetatakse pidevalt. Ei, see pole nii. Kosmiline seadus ei luba valetada ja isegi kuigi seda tehakse pidevalt, siis selleks, et mitte tekitada vale kuulutajale Karmat,  sest tema alateadvus teab seda, siis ta peab avaldama ka tõe. Ja seda nad ka teevad, kuigi - peaaegu alati vaid Ühe korra ja Hästi peenikeses kirjas kuskil märkamatus kohas. Kogu selle muu Jabura Jahumise teevad inimesed ise. Selleks, et mitte näidata ennast musta lambana valgete karjas, hakkab ta määgima "valge karja määgimist".   

Kuigi ma võin oma tekstis veidi hüplik olla aga tuleb nagu tuleb. 

Mis on siis tõde? Iga inimese ÜKS Vaatenurk on tõene. Väär on vaid sellisel juhul, kui ta võtab ja sogab palju erinevaid nurki ühte puntrasse ehk tekitab hetkega Mitmemõõtmelisuse. 

Iga Ainus mõte on tõene, sellest seisukohast, kust seda vaadeldakse. 

Ütleme et on olemas Kummalised ja ka Pahatahtllikud seltskonnad. Siis need mõtted ja teod, millega nad tegelevad ei ole Pahad ja Valed, vaid on sellel hetkel neile Tõesed ja Usutavad. Niipea kui need usutavad tõed muutuvad uskujale kahjulikuks või koormavaks, muudab uskuja selle ära Valeks. 

No näiteks teema - Me ei taha, et puid maha võetakse. Aga kui meil külm on, siis me võtame sae selga. Kui keegi tahab sellega elatist teenida, siis jälle sama. Ühe ja sama mõtte erinev vaatleja,  vaatab eri nurga alt. Mõlemad peavad teise arvamust valeks. 

Ainult Ainsuslane saab vaadelda kõike vaid Ühest vaatevinklist. Tavainimene peab aga kohe võtma kasutusele Tolerantsi ehk siis Taluvuse piiri.  

Ja nüüd vaadelge kõik Probleeme, mis meid hetkel ümbritseb ja meil sita keema ajab. Kes seda korraldab. Meie ise. Meie enda vaikival nõusolekul ja veel enamgi.  Ise omi lapsi õpetades ja kuulekaks kuulutades - No nii on ju neil ainult võimalik elus läbi lüüa - Valetades ja teisi eemale tõrjudes. 

Meil pole mingit lootust hakata muutma maailma  samm-sammult. 

Ainus lootus on, et see nn Maailm teeb Ise kannapöörde. Milles mina sügavalt kahtlen, sest - Mina Usun  Kolmanda B klassi teooriat. 

KÕIKE, absoluutselt kõike ei saa ära seletada ja mul endal on üks "kiiks". Ma ei tahaks öelda Mitte ühtegi sõna kui see ei ole tõde ehk siis rääkida iseendale risti vastupidi. Isaac Asimovi raamatus "Asum" on psühhomatemaatika ehk, kui inimese jutus on totaalne vale ja laused, mis üksteisele vastu räägivad, siis need tuleb ära kustutada (poliitikute jutt näiteks).  

Üks teine tark mees (tuletage meelde, kes teab) on öelnud: "Kui kustutada ära kogu vale, ei pruugi alles jääda tõde, alles ei pruugi jääda üldse mitte midagi."  

Selleks on mul endal olemas "väike vabandus" ehk "minivale". 

Ma püüan kirjeldada mitte Tõde ega Valet, vaid püüan jagada Informatsiooni. Seda informatsiooni mida olen kuulnud, mis on kuhugi mu kahe kõrva vahel kogunenud, mis tundub loogilisena, mida saab kasutada ja teiste infokildudega kokku sobitada. 

Info on ainus Ainsuslik asi. 

See ei ole olemuselt õige ega vale. Meie infotöölemisel muutub see meie peas, kas Usuks või Vastumeelsuseks.  

Duaalsuses -  Võitluseks meie peas. 

Kõik valed on Usuküsimus. 

On veel üks teema, mida ma kordan ikkagi veel üle.  Iga kild, mis me "kuhugi üles topime", on meie enda Kõhklus. Ei saa tõestada, et kas on olemas Alateadvust, kuid liigub selline info. Kui me usume ja räägime tõemeeli mingit juttu, siis meie alateadvus pidavat teadma tõde, seda tõde mida me oleme enne siia tulekut teadnud, kuid see on ära kustutatud, selleks et me saaksime midagi uuesti luua ja kogeda.  

Vot ja siis arvatakse, et on olema Kongitiivne dissonats. Ehk, alateadvus teab tõde, meie patrame sellele mingeid valesid vastu ja tekib selline pingelaeng, mis tekitab ärevuse. Kui me ei lõpeta endale valetamist, muutub see pinge nii suureks, et muutub nn Haiguseks. Keha läheb rütmist, harmooniast ja tasakaalust välja. 

Nohja olemegi tänapäeva situatsioonis, mis hakkab jälle normaalsuseks muutuma - Ilma sümptomiteta Haiged inimesed. 

Barana-Korava-Plandemiia.  AGA. Keegi ju usub!!!!  

NB!  Nii väikeseks vinjetiks ajaloo annaalidesse  panen siia, pikemaajaliseks lugemiseks väikese "loogika". Kui ma teen tolmutööd, siis panen ette paberist maski. Tegelt ei hoia see mitte sittagi ka tolmu kinni, vaid ninaalune ainult aurab. Tolmutööks panen, ette kummist söefiltriga respiraatori. Mis ühikutes on tolmuteraksed? Sajandikud või tuhandikud??? 

Kui ma teen värvimistööd, siis panen ette värvija maski, võimalikult paljude "triipudega" filtritega (kõige tihedamad). Sealt ei tule sisse värvihaisu eriti palju, kahtlustan et pigem maski vahelt, aga hingata saab ja ilma maskita viskaks ruttu koivad sirgu. Mis ühikutes on "värvihais", ütleme et nt värvihaisu molekul. 

Ja mis ühikutes mõõdetakse Viirust???? USUÜHIKUTES,  sest nagu mõnigi mees väidab - Pole viiruse "molkust" keegi oma ihusilmaga ega "suurendusklaasiga" näinud.  

NB! Jätkub eriti hulludel teemadel, mida hetkel uurin.   


1 kommentaar: